Benvinguda

Benvinguts a l'eina dimàmica del Servei Pedagògic i d'Activitats Culturals del Consorci del Patrimoni de Sitges. Aqui trobareu informació de totes les nostres activitats, propostes, peces del mes, xerrades, conferències, sortides culturals... Un nou espai per apropar el patrimoni dels nostres museus a tothom.

dijous, 21 de juliol del 2011

Inauguració de l’exposició Ismael Smith, gravador. Del Modernisme a l’Art Déco




La Sala Vaixells del Palau Maricel acull aquest estiu la mostra Ismael Smith, gravador. Del Modernisme a l’Art Déco, organitzada per organitzada per l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona i el Museu d’Art de Cerdanyola en col·laboració amb l’Ajuntament de Sitges i el Consorci del Patrimoni de Sitges.
Ismael Smith i Marí (Barcelona, 1886 - White Plains, Nova York, 1972) va ser un artista molt peculiar i polifacètic donat, que va treballar diferents arts com ara el dibuix, l’escultura o la il·lustració, i va ser creador d’exlibris, una tècnica pràcticament desapareguda avui en dia.
Smith va començar els seus estudis a l’Escola de Llotja i a l’Acadèmia Baixas, completant-los i formant-se en tallers de gran renom de l’època, com ara el de Josep Llimona. Durant el primer quart de segle, va rebre nombrosos premis i guardons, alhora que feia exposicions de gran èxit. El 1910 va ingressar a l’École Nationale des Arts Décoratifs, fet que li va permetre conèixer de ben prop el món de l’avantguarda. Entre els seus coneguts es poden trobar noms com Pau Casals o Eugeni d'Ors, Ignacio Zuloaga o Manolo Hugué, i inclús el mateix Picasso, de qui va realitzar un retrat. Finalment, ell i la seva família es van instal·lar a Nova York, on es va centrar en el gravat i l’exlibrisme. A la dècada dels 50 va dedicar la seva vida a trobar un remei contra el càncer, fet que el va portar a un estat gairebé obsessiu. Aquesta obsessió el va acompanyar fins a la seva mort en un hospital psiquiàtric, el 1972.
L’exposició Ismael Smith, gravador. Del Modernisme a l’Art Déco, comissariada per Txema Romero Martínez, presenta tot un seguit de gravats, dissenys originals i exlibris procedents de la col·lecció que es conserva el Museu d’Art de Cerdanyola. La mostra romandrà oberta del 23 de juliol al 30 de setembre, de dimarts a dissabte, de 9.30 h a 14 h i de 16 h a 19 h i diumenges i festius, de 10 h a 15 h. Els dilluns, tancat.

Consorci del Patrimoni Sitges
Sala Vaixells. Palau Maricel
22 de juliol, 19 h
Inauguració exposició l’exposició Ismael Smith, gravador. Del Modernisme a l’Art Déco.